dilluns, de setembre 25, 2006

SEMBLA QUE SERÀ UNA BONA TEMPORADA!



Sembla que si!


Després d'uns quants anys on la sequera colorejava la tardor Ribagorçana d'un marró clar empobrit, lletg per la vista i desesperant per als assedegats boscos de coníferes, faigs i roures, sembla que aquest setembre de 2.006, generós com pocs en els últims temps, ha decidit tornar les coses al seu lloc.

Torna a ploure, i de valent! com abans, com cal ... baixen les barranqueres per llocs on feia anys les pedres no ensumaven més aigua que la de la minsa pluja, l'aigua s'estanca als prats, on decididament la terra encara està païnt, com sorpresa, aquest regal (que mai millor dit vé del cel en forma de vida) potser inesperat per l'experiència dels últims quatre o cinc anys.


I sembla que es prepara una bona temporada per als enamorats dels Bolets!! ja anava sent hora!. Aquest pont de la Merçè ha estat un magnífic aperitiu de ceps, què dic de ceps! de super ceps... INMENSOS! emergint per a nosaltres amb una força estratosfèrica que fins i tot fa aixecar muntanyetes de pinassa allà on neixen al bosc. Certament una cura de joia el trobar-los, fotografiar-los i després, com no, gaudir-ne al mòdic preu d'una preciosa excursió de 4 hores i 9 km, un preu que estaria disposat a pagar cada dia.

Gaudiu-ne d'ells com n'he gaudit jo inmortalitzant-los, tot i que el meu gaudir va ésser per triplicat, pel fet de trobar-los, fer-los nostres per a sempre i després assaborir la seva carn tendra, perfumada i deliciosa amb la que ens regala el bosc d'Espés.




1 comentari:

set sota zero ha dit...

Acabo de reenviar la foto de l'últim bolet a la web del Guiness World Records. Quina bèstia!!!!
El premi és d'un milió de dòlars. Anem a mitges!